Бившият треньор на ЦСКА Александър Станков направи любопитно изказване за предсезонната подготовка на "армейците".

"Всяка година в началото на подготовката с отбора започват юноши, на които се дава шанс. После идва един момент, когато ги преотстъпват в различни отбори. Когато дойдат чужденците, за младите не остава място и ги изпращат в други клубове. Дано не съм прав, но тази схема я знаем всички. За мен е много радващо, че младите не отстъпват по нищо на дадени чужденци".

"1Когато се дават шансове на младите, се вижда, че играта става по-свежа. Би било много добре да се прояви търпение към младоците. Макар и да няма резултати в началото, те ще дойдат след някакво време. Не е нормално Иван Тасев да тренира и да играе контроли, а да не е представен. Явно и той ще бъде преотстъпен", сподели Станков пред "Мач Телеграф".

"Закъснява селекцията, но честно казано винаги е закъснявала. България е дестинация, която не е толкова привлекателна за чужденците и тук обикновено се взимат футболисти, които не ги искат в други държави и клубове. Понякога се уцелват и свободни агенти, които имат качества. За мен не би трябвало да се взимат чужденци на всяка цена. Дори да се привлече и само един футболист е важно да е качествен".

"По-добре е така, а не да се вземат петима и от тях четирима да не стават. В ЦСКА трябва да се привличат силни играчи. Трябва да се вземе нападател. Никога не може класен централен нападател да е в излишък на отбора. Според мен трябват също силен плеймейкър и качествен защитник. Това са трите основни позиции, на които ЦСКА задължително трябва да се подсили", добави още той.