Пазарджишкият строителен предприемач Валентин Василев – Валдани е новият президент на ФК Хебър. 45-годишният бизнесмен заменя на поста Владимир Гаджев, който бе начело на „зелените“ през последните 3 месеца, пише „Марица“.

Валдани ще управлява клуба с помощта на 7-членен УС, в който освен него попаднаха бившият национал Йордан Минев, кметът на Добровница Гурко Митев, журналистът Димитър Комсийски, икономистът Лазар Костов и бизнесмените Николай Ичев и Димчо Ганев.

Извънредното Общо събрание на хебърци продължи близо 2 часа и премина в конструктивен дух с открита полемика по всички актуални проблеми и въпроси.

В началото на сбирката бившият вече председател на УС Владимир Гаджев направи кратък отчет за отминалия тримесечен преходен период. След него думата взе един от основните до момента спонсори на клуба – Румен Димитров, който запозна делегатите с фактическата ситуация към днешна дата. Той благодари на всички останали спонсори, дали своята лепта за финансиране на отбора от Нова година до момента и ведно с това подчерта, че само с обединенените усилия на всички Хебър ще преодолее трудностите. В светлината на това Димитров сподели, че вече е провел два конструктивни разговора с кмета на Пазарджик Петър Кулененски относно субсидирането на Хебър от страна на Общината, като ангажиментът да бъде за шестте месеца от второто полугодие на тази година – в рамките на бюджет’2024 г.

По втора точка от дневния ред делегатите освободиха с пълно единодушие стария УС от длъжност и отговорност. След това по същия начин приеха молбите за членство в Общото събрание на Димитър Комсийски, Николай Ичев и Кирил Димитров. По точката за избор на нов УС, Румен Димитров най-напред предложи увеличаване на състава от 5 на 7 души. След като това бе подложено на гласуване и прието, Димитров номинира Валентин Василев, Димчо Ганев, Димитър Комсийски, Йордан Минев и Лазар Костов. След него пък мотивирани предложения за останалите 2 позиции в УС направи Димитър Комсийски, който предложи за членове на Управата кметът на Добровница Гурко Митев и бизнесменът Николай Ичев. Така предоложеният проект за нов състава на УС бе гласуван единодушно от членовете на събранието, а след това за нов председател бе избран строителният предприемач Валентин Василев – Валдани.

В края на събранието присъстващите дебатираха по няколко основни теми, свързани с дейността на Хебър – бюджета на клуба за сезон 2024/2025 г., взаимодействията с местната власт, работата в ДЮШ-а на клуба, селекция и подготовка, привличането на допълнителни спонсори и т.н.

Като член на Общото събрание и председател на комисията по Бюджет и финанси в местния Общински съвет, Атанас Шопов още веднъж препотвърди позицията си от неформалната сбирка преди три седмици, когато заяви, че ще се ангажира да внесе на сесия на ситирапламента искане за целева помощ към ФК Хебър 1918 в размер до 800 000 лв.