Новият старши треньор на Левски – Станислав Генчев – си е поставил като задача №1 да вдигне физическата издръжливост на футболистите по време на подготовката. От „Герена“ разкриха пред „Мач Телеграф“, че младият наставник е останал изключително шокиран от факта, че апаратурата, която следи колко тичат футболистите по време на официалните мачове, е показала, че те се движат по-малко дори от женски отбор.

Именно такъв пример дал Станислав Генчев пред ръководството, за да покаже, че бившият наставник на тима Николай Костов доста е занемарил физическата форма на футболистите. Генчев показал конкретни цифри, които доказвали тази теория. Говорим все пак за силните женски отбори, които играят в Шампионската лига, а не тези от родното първенство, разбира се.

Иначе статистиката сочи, че стандартно мъжките отбори бягат общо с 10-15 километра повече от женските. При Левски обаче през последния сезон нещата са били трагични в това отношение. Неслучайно „сините“ изглеждаха ужасно по време на вторите полувремена на мачовете от есенния дял.

Научил най-големия проблем на Левски, Станислав Генчев е взел спешни мерки още по време на ваканцията на „сините“ футболисти между сезоните. Той лично се е обадил на всеки един от играчите, за да му каже да не изпълнява нито една от инструкциите, които Николай Костов им е разпоредил по време на паузата. Бившият наставник е дал на футболистите тренировъчен план, по който да се готвят самостоятелно. Генчев обаче е заповядал този план да бъде заменен от пълна почивка, а изоставането във физическата подготовка да бъде наваксано по време на подготовката.