Ръководството на Нюрнберг следи със затаен дъх представянето на нападателя на Лудогорец Квадво Дуа на европейското първенство и стиска палци той да продължи да бележи. Таранът отбеляза дебютното си попадение за Швейцария в първия мач в Германия – откри резултата срещу Унгария (3:1). Първоначално точният изстрел не бе зачетен заради засада, но след намеса на ВАР голът бе признат. „Дуа игра силно. И със сигурност е привлякъл доста погледи към себе си. Което е отлична новина за Нюрнберг, който продължава да пълни касата си с пари от играча. Трансфер на Квадво след европейското е много вероятен, а клубът ще получи пари от такъв“, пише в Германия.

А Bild, цитиран от "Тема Спорт", разкрива и други клаузи по договора между Нюрнберг и Лудогорец за правата на футболиста. Той бе откупен миналото лято за 3 милиона евро. Достигането на орлите до пролетната фаза на Лигата на конференциите (б.а. – отборът на Георги Дерменджиев отпадна на бараж за 1/8-финалите), както и спечелената шампионска титла, довела до квалификации в ШЛ, са донесли на бившия му германски клуб 500 хиляди евро.

През миналия сезон Дуа вкара 13 гола в 24 мача за разградчани в Първа лига, разписа се по веднъж в Лигата на конференциите и Купата на България. Както е известно, Лудогорец също попълва банковата си сметка от изявите на Квадво. Разградчани получават по 8 хиляди евро на ден, в който той е ангажиран с Швейцария на европейското. Ако кръстоносците продължат към елиминациите, разградчани няма да могат да го ползват в двубоите от първия квалификационен кръг на Шампионската лига срещу грузинския Динамо Батуми.

Сериозен интерес има към още някои от звездите на Лудогорец. Сред тях са крилото Бърнард Текпетей, нападателят Руан Крус и участващият с Полша на Евро 2024 халф Якуб Пьотровски. Те обаче ще помогнат на тима в опита му за класиране в някоя от групите на евротурнирите, а едва след това може да бъдат трансферирани.