Берое ще продължи да залага на външни подкрепления и през следващия сезон. Вече стана ясно, че под Аязмото се очакват играчи от Испания, след като собственикът Ернан Банато бе наскоро в страната, за да присъства на една от най-големите конференции в света на футбола. След това той е имал среща с представителите на различни испански клубове, с които е разговарял за евентуалното привличане на играчи с европейски паспорти.

На Иберийския полуостров се появиха информации, че въпросните футболисти могат да дойдат от петото ниво на испанския футбол – Терсера дивисион, пише „Тема Спорт“. Споменава се, че се очакват на проби състезатели от Депортиво Буленсе, но може да има такива и от по-високите етажи на местния футбол.

Вчера Берое обяви плановете си за лятната подготовка, като Хосе Луис Ачиари остава начело на тима. Старозагорци започват с тренировките на 11 юни в 19:00 часа, като до момента са уредили четири проверки – с Ботев Пловдив, Етър, Спартак Плевен и Локо Пловдив. Проверките с жълто-черните и черно-белите ще се проведат в Пловдив, а тази със Спартак Плевен ще е в Стара Загора. Предстои да се уточни мястото за приятелския мач с болярите

В същото време сагата около звездата на заралии Себастиан Вия продължава. Бразилският гранд Сантос се интересува от колумбиеца след пропадането на трансфера му в Лудогорец. Разградчани щяха да платят за правата му над 2,5 милиона лева. 28-годишният атакуващ футболист има договор със старозагорци до лятото на 2026 година. Интерес към Себастиян проявяват и няколко руски клуба, сред които Спартак Москва и Краснодар.