Васил Божков е имал тайна среща с фен фракциите на Левски без тези от „София Запад“, пише „Блиц“. Бизнесменът ще атакува място в българския парламент, след като учреди Национално движение „Център“.

В тази връзка той е потърсил подкрепата на „сините“ запалянковци. Божков е обърнал гръб на „София Запад“, тъй като, според него, те са го изоставили в края на предишния му престой на „Герена“. Именно тогава хвърчаха големи искри между бизнесмена и Степан Хиндлиян – един от най-известните фенове на Левски.

Наскоро в подкаст Васил Божков заяви, че би опростил задълженията на „синия“ клуб към него и намекна за завръщане.

Сега той иска на всяка цена това да се случи. На Божков ще му трябват между 100 000 и 120 000 гласа, за да вкара свои депутати в парламента в зависимост от избирателната активност. Прогнозите обаче са за ниска такава поради очертаващите се високи температури на 9 юни и летния сезон.

Божков е обявил, че ако има политическо присъствие в новия парламент, ще осигури много стабилен бюджет на „Герена“. И ще направи така Левски да се превърне в основен фаворит за шампионската титла.

Бизнесменът връчи контролния пакет акции на Наско Сираков, който не е харесван от повечето привърженици на отбора. Това обаче не беше негово еднолично решение, тъй като Сираков получи акциите след гласуване.

Сега, както е известно, голяма част от сините ултраси скочиха на човека, който държи акциите в момента. А самият Божков държи ситуацията да се промени.