Ботев (Враца) и старши треньорът Христо Янев се разделиха по взаимно съгласие, съобщават от отбора. Бившият национал бе назначен на поста на 19 септември и изведе врачани до девет победи, шест равенства и 13 загуби в 28 мача.

Под ръководството на Янев, Ботев спечели баража за оставане в елита срещу Марек и догодина отново ще бъде в efbet Лига.

"Благодарим на Христо Янев и екипа му за свършената работа. Той показа, че е истински професионалист, който е отдаден на работата и върши всичко с душа и сърце. Той, екипът му и футболистите успяха да спасят отбора, който бе изпаднал в тежка ситуация. Разговаряхме помежду си и заедно взехме решение, че пътищата ни ще се разделят. Цялото ръководство му пожелава успех в бъдещата работа", заяви председателят на УС на Ботев Вангел Вангелов, цитиран от клуба във Фейсбук.

Янев заяви: "Искам да благодаря на Ботев (Враца) като клуб, че ми даде възможността да се докажа като треньор, който гони целите си до последно, без значение колко трудна е ситуацията, в която се намира отборът!

"Благодаря на ръководството в лицето на председателя на УС Вангел Вангелов, члена на управителния съвет Валентин Лилов и изпълнителния директор Тихомир Алексов, които ме подкрепяха безрезервно и ми позволиха да налагам идеите си до самия край. Благодаря на отбора и футболистите, че не спряха да се борят до последната възможност и показаха, че са големи характери и мъже. Благодаря и на моя екип – Калоян Генов, Христо Митов и Ивайло Младенов, че бяха професионалисти и са в основата на това чудо. Не на последно място, благодаря на феновете и града, че получих подкрепа, любов и съпричастност", каза още той.

"Успех на Ботев през следващия сезон", завърши бившият футболист и треньор на ЦСКА Христо Янев.