Станахме свидетели на грозни сцени, предизвикани от футболни фенове. Това заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов в отговор на журналистически въпрос за хулиганската проява по време на дербито между отборите на ЦСКА и ЦСКА 1948.

Припомняме, че баражът за място в Европа, който се игра на Националния стадион "Васил Левски", бе прекъснат в 88-та минута след нахлуването на фенове на ЦСКА от Сектор Г. Положението в крайна сметка бе овладяно и срещата бе доиграна.

Стоянов съобщи, че при инцидента има пострадали трима униформени – на двама от тях е оказана медицинска помощ, след което са се върнали на терен, за да помогнат в овладяването на ситуацията. Третият пострадал полицай е получил наранявания в областта на коляното. По случая са задържани трима мъже и е образувано досъдебно производство. Вътрешният министър определи действията на униформените служители като бързи, адекватни и професионални.

Колегите са се намесили, след като са установили, че охранителната фирма и стюардите, не са в състояние да контролират ситуацията, допълни още той.