Болшинството от футболни привърженици искат незабавна и генерална промяна в политиката на БФС, за да може този спорт у нас да бъде съживен, пише "Тема Спорт".

Новоизбраният президент Георги Иванов обеща плавна такава, защото всяко действие трябва да бъде обмислено внимателното. В платформата му фигурираше Гонзо да има двама вицепрезиденти. А единият от тях директно да отговаря за връзките с държавата и конкретно с Министерството на младежта и спорта.

Очаква се мястото си на вицепрезидент в централата да запази бизнесменът Атанас Фурнаджиев, който е и председател на федерацията по биатлон. Той е в структурите на централата повече от 10 години – време, което е предостатъчно, за да даде насоки за някакви кардинални промени, с които футболът ни да излезе от блатото. Фурнаджиев започва кариерата си в БФС като член и председател на Дисциплинарната комисия. По-късно е избран за вицепрезидент и член на Изпълкома.

За позиция точно под Гонзо е гласен председателят на Професионалната лига Атанас Караиванов. Бившият журналист отдавна е във футболните среди. Преди време той дори бе началник във фирмата, която държеше телевизионните права. Тогава тя бе собственост на босовете на Лудогорец Кирил и Георги Домусчиеви.

Който и да заеме вицепрезидентските постове, както и дали те ще бъдат два или бройката им ще бъде увеличена (б.а. – в последния Изпълком на Борислав Михайлов те бяха трима – Михаил Касабов, Емил Костадинов и Атанас Фурнаджиев), широката публика ще иска бързи видими резултати.

Ръководството на БФС ще трябва да направи така, че да получи толеранс. Публиката на няколко мача в елита вече скандира против централата, издигнаха и плакати. И ясно показаха, че не това е промяната, която е трябвало да се случи на конгреса на централата в петък.