Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов говори трети от претендентите пред делегатите на 11-ия извънреден Отчетно-изборен Конгрес днес, който се провежда в хотел "Маринела" в столицата. Бербатов не каза нещо ново и сензационно от трибуната, но призова делегатите да помислят добре, преди да направят своя вот. Защото в тяхното гласуване е бъдещето. Той обеща много активна работа, а също така даде и пример как той, Стилиян Петров и Мартин Петров - заедно на терена в активните години, а сега приятели и съмишленици, не са се разделили.

"Уважаеми приятели, съмишленици, колеги, гости, гости от УЕФА и ФИФА, кандидат-президенти благодаря, че сте тук. Всички от нас все още усещаме треската, все още се вълнуваме. Решенията тук са за бъдещето на българския футбол.

В продължение на три години всички се борим за така нужната промяна. Денят настъпи. След малко всеки ще направи избора, който мисли че е удачен. Аз и екипът му обиколихме страната за трети път. Водихме дискусии, дебати, срещнахме се с всички. Бяхме критикувани, нормално. Най-важното е, че обединението започва с вас. Вие сте върховната власт и хората, които решават. Във ваши ръце е бъдещето. Знам, че можете. Както ние сме обединени – аз, Мартин Петров и Стилиян Петров, въпреки опитите да бъдем разделени. Стилиян е до мене, рамо до рамо, Мартин е до мене. Това показва силата ни като екип, трима са по-добре от един. Затова сме заедно толкова дълго време и ще бъдем все така", добави Бербатов.

"Ще видим какво ще решите, какво ще изберете. Кой ви е убедил?! Сред вас има по-възрастни хора от мене. Уважението е важно и ние ви го показвахме и ще продължим да го показваме. Постоянството, с което работихме, го видяхте. Това го обещавам. Достатъчно дълъг ден е, чули сте вече всички неща, които ви казвам. Важното е да се обедините за развитието на българския футбол. Вашето решение е ключово. Това е исторически момент. Решавате съдбата на българския футбол и на кой да я поверите и да е за по-доброто на нашите деца", почти приключи своите пет минути Бербатов.

Накрая се обърна и към представителите на ФИФА и УЕФА: "Не се страхувайте! Това е витален момент. Бъдете активни, когато конгресът избира своя президент. Нека най-добрият да победи, но да бъде по правилата".