Мегазвездата на футбола ни Христо Стоичков реже лентата на своя „Зала на славата“ в София. Уникалният за България спортен храм ще отвори врати за феновете на 18 ноември (събота), съощи "Труд". Животът и кариерата на най-популярния ни по света сънародник ще може да се проследи в уникална експозиция с аудио гид и сред много трофеи, паметни видео и фото моменти и интерактивности. 

Още не са ясни всички подробности около „Зала на славата“, която е изградена за година със средства на марката H8S, рекламодатели и дарители. Кавалерът на „Златната топка“ е в Маями и ще пристигне преди събитието. Има идея в навечерието на откриването той да направи парти само за приятели, но заради ангажименти зад Океана не е ясно дали ще успее.

Организаторите пазят всички подробности в тайна, за да бъдат феновете изненадани наистина. При създаването на "Зала на славата - Христо Стоичков" са взаимствани много неща от прочутите музеи на ФИФА в Цюрих и на "Барселона" на "Камп Ноу", който в момента е в реконструкция. Кавалерът на "Златната топка" цели да стимулира младите хора да следват мечтите си, както той направи в живота си. Неговата "История" се превърна в бестселър на демократично време - над 75 000 тираж и 5 издания. Няма друг български спортист, който да има своя "Зала на славата".

Денят на откриването е денонощие след честването на 30-годишнината от "Парк де Пренс", когато България победи Франция с 2:1 и се класира за САЩ'94. На 18 ноември пък националите ще изиграят последната си евроквалификация за годината - срещу Сърбия на новия стадион в Лесковац.