Продължава да е актуална възможността нападателят на ЦСКА Майкъл Естрада да се подложи на операция, съобщава „Тема Спорт“. Както е известно, преотстъпеният от Крус Асул еквадорски национал страда от хронична контузия в коляното, която не му позволява да тренира и участва в мачовете пълноценно.

При гостуването на Ботев Враца той се появи на терена едва в 89-ата минута, като дори и в краткото време, в което беше в игра, накуцваше.

Вариантите за лечение на Естрада са два – операция и по-продължително медикаментозно лечение. Досега обаче вторият не дава особени резултати, като Нестор Ел Маестро не може да използва еквадореца за повече от 20-ина минута.

Проблемът е, че сърбинът с британски паспорт разполага само с двама чисти нападатели – Назон и Естрада. Както вече писахме, той е пожелал от ръководството попълнения на три позиции, а една от тях е именно върхът на атаката. Ако червените привлекат таран, се увеличава и възможността Естрада да се оперира. Неговият договор за наем в ЦСКА е до края на сезона.

В същото време днес ще стане ясно как ще се процедира с травмата на Марселино Кареасо. Той получи разтежение преди мача със Славия, а в седмицата преди гостуването на Лудогорец беше на процедури в Белград при известната лечителка Мариана. Те обаче не дадоха нужния резултат, а в последната седмица колумбиецът изобщо не е тренирал пълноценно.

Днес той ще премине допълнителни медицински изследвания, които ще покажат кога ще може да се завърне на терена. В събота вечер Нестор Ел Маестро изрази увереност, че това ще се случи максимално скоро.