Събота и неделя са любимите дни на футболните фенове - те могат да се отправят към стадиона за мач на любимия отбор или пък да седнат на дивана, за да гледат топ срещи по телевизора цял ден. Уикендът обикновено прелива от такива опции, което е благодатна територия и за тези, които смятат себе си за специалисти в прогнозите. А тръпката да направиш залог на мач или състезание, което следиш пряко, е още по-голяма. Това е така, защото си усетил ритъма на събитията, получил си “просветление” какво може да се случи до края на съответния двубой или надпревара и искаш да провериш дали инстинктът ти те води в правилната посока.

Затова и залозите в режим Live стават все по-популярни сред потребителите на онлайн бетинг платформите. А в системата на 8888 bg спорт на живо отваря врати към всичко, което се случва края на седмицата по европейските терени. В това число попадат и българските, разбира се - букмейкърът не оставя на заден план родното първенство, за което също се предлагат топ коефициенти за бет в лайв раздела. Това се отнася в още по-голяма степен за първенствата от европейския елит, към които основно е насочен фокусът на публиката.

Футболният уикенд всъщност обхваща... 4 дни

Да, няма грешка. Стандартните почивни дни за трудовия човек са събота и неделя, но реално кръговете в клубните първенства стартират още в петък вечер и често продължават чак до късните часове на понеделник. Това вече се превърна в постоянна практика за първенствата от европейския Топ 5, като тя се копира и от хората, които съставят програмата и за нашата Първа лига.

Да вземем за пример испанския шампионат. В последните няколко години графикът на Ла Лига почти без изключения е разграфен по следния начин - един мач в петък, по 4 в събота и неделя, а след това още един закрива кръга в първия ден от новата седмица. При това много рядко има срещи, които да се играят по едно и също време - всички двубои от кръга имат свой собствен начален час. Това е добре и за потребителите, които по всяко време през стандартния уикенд, започвайки от 15 часа, могат да открият вариант за залог на живо на тема Примера дивисион.

Висшата лига пък се придържа към друг модел. И в Англия стартират в петък и приключват в понеделник - в това отношение почти няма отклонение във водещите първенства. Но на Албиона събота 3 часа следобед (при нас 17 часа) е свещено време за футбол. Затова и голяма част от мачовете в Премиър лийг се провеждат едновременно, стартирайки точно тогава. Това също е изгодно за любителите на прогнозите, защото имат по-голям избор от мачове за залози на живо в конкретен период от време.

А защо феновете се насочват все повече лайв бет опциите? Отговорът на този въпрос може да бъде многопластов, но едно от най-простичките и същевременно верни обяснени е следното - защото бързо научават дали тяхното предвиждане е печелившо или неуспешно. Няма нужда да се чака много, като често става ясно дали залогът излиза или не доста преди края на мача. Пък когато насладата от любимата игра е гарнирана и с плюс в бетинг платформата, удоволствието става още по-голямо.