Изпълнителният директор на ЦСКА – Филип Филипов, представи новият такъв Стоян Орманджиев, с когото ще работят заедно. Бившият футболист говори и по много актуални теми свързани с клуба, и най-вече засягащи построяването на нов стадион.

„Хубавите неща случващите се в ЦСКА следват едно след друго. В началото на седмицата станахме собственици на стадиона заедно с държавата. От вчера клубът има и нов съсобственик – фондация. Семейство Ганчеви си запази 40% от акциите, фондацията също има 40%, а легендата Христо Стоичков има 20%", разясни Филипов. 

„Ние приветстваме всяка една проверка, защото нищо не крием. Институциите трябва да са запознати със случващото се. Нямаме притеснения. Първата копка не зависи от нас. Зависими сме от институциите. Проектът трябва да бъде съгласуван с тях. Надяваме се в най-кратки срокове да започнем. Идеята за Панчарево е да преместим школата там, да направим общежитие и още един терен.

ЦСКА да е държавен отбор? Това са нелепи неща. ЦСКА си плаща наем за стадиона, на който играе мачовете. Този наем е 100 000 лева на месец. Не знам друг отбор да плаща наем. На други отбори им се плаща наем и данъци. 

ЦСКА е много голям клуб. Винаги има къде да се развива и да надгражда. Това ще е и нашата цел в работата. Всичко искаме ЦСКА Да се развива и да бъде стойностен клуб". 

Уверен съм, че този строеж ще започне и желанието ни ще се сбъдне. Не правим нищо, което е в разрез със закона. Няма пречки, поради които, на това място да не бъде изграден един хубав стадион. Той ще е полезен не само за ЦСКА, а за целия български спорт“, разясни Филипов.