Левски загуби не само точки срещу Черно море, а също така авторитет и няколко хиляди, които може би няма да бъдат на трибуните в следващия мач на отбора, заяви треньорът Станимир Стоилов.

Той добави, че се надява Левски да се реваншира с добра игра, воля и характер в предстоящия двубой с Пирин (Благоевград). Левски гостува на "орлетата" в неделя от 15:15 часа.

"Не съм фен на дългия цикъл без мачове, но такава е програмата и трябва да се съобразим. Иначе съм доволен от футболистите, тренираха сериозно и мисля, че са готови. Въпросът е какво ще покажат на терена. Илиян Стефанов беше болен, но вече е добре. Всички ненаказани хора, плюс Петрис, ще вземат участие в мача", каза Стоилов.

"Всичко зависи от футболистите и представянето им на терена. Трябва да проявим повече воля, характер и майсторство. Футболистите са на терена, за да правят това. Срещу Черно море загубихме всичко - трите точки, Цунами, авторитет и може би още 3-4 хиляди човека на стадиона.

"Левски се нуждае от победи, за да си върнем обичта и уважението на нашите фенове".

През изминалата седмица стана окончателно ясно, че сделката за смяна на собствеността на клуба пропада. Стоилов каза, че Левски е загубил достатъчно време в чакане и е време за нова мобилизация.

"Хареса ми едно изказване на Пепи Ганев (член на Надзорния съвет). Той каза, че е време да приключим с илюзиите и да продължим да спасяваме клуба ни. Тези шест месеца, в които чакахме, не бяхме достатъчно активни в търсене на допълнителни инвеститори. Имаше пасуване и за входящи и изходящи трансфери".

"Левски бе в лек застой и сега пак трябва да търсим път за излизане от ситуацията. Тя не е приятна и трябва да се мобилизираме, за да намерим решенията на най-важните проблеми. Важно е да поддържаме и високо ниво на игра, за да бъде това пламъчето, което топли феновете", заяви Стоилов.

Треньорът на Левски добави, че "сините" най-вероятно ще направят един входящ трансфер, а изходящи най-вероятно няма да има.

"Надявам се другата седмица да има повече яснота. От дълго време се опитваме да намерим решение, за да създадем повече конкуренция в атаката. Водим разговори от доста време, но решения все още няма. Целта е намиране на млади играчи, които да имат добро ниво на игра и да имат цена. Тежка задача е, но засега се справяме добре", каза още той.

"Не мисля, че е възможно да продаваме и това решение бе взето отдавна".