Scapto Cup се завръща след 2 години пауза. Най-силният благотворителен турнир в Югозападна България ще се състои на 17 и 18 декември в Благоевград с нови изненади за зрителите.

Това е четвърто издание на Scapto Cup, а със събраните средства организаторите ще поставят началото на нещо голямо в областния град - закупуване и инсталация на автоматични дефибрилатори на местата с активен детски спорт - училища и спортни зали.

В годините подкрепа към каузите на Scapto Cup са давали голяма част от звездите на българския спорт, сред които Христо Стоичков, Кирил Десподов, Светослав Дяков, Иван Цветков, Станислав Костов, Николай Бодуров, Божидар Чорбаджийски, Иван Горанов и много други.

Тазгодишното издание на Scapto Cup също ще обедини легендарни имена, които ще отворят сърцата си за доброто. През 2019 година, благодарение на всички, които подкрепиха ScaptoCup, бяха събрани близо 39 000 лв.

Със средствата впоследствие бе извършена модернизация на Операционна зала в Родилно отделение към МБАЛ-Благоевград. И тази година вярата на организаторите е, че е нужно съвсем малко, за да направиш добро и да постигнеш голямата промяна.