Локомотив София постигна минимална победа с 1:0 при домакинството си на Ботев (Враца) в двубой от 27-ия кръг на Първа лига.

Единственото попадение в мача отбеляза Селсо Рапосо в 33-ата минута. Мики Орачев центрира по диагонал в наказателното поле от левия фланг, а на втора греда непокритият Рапосо засече с глава и отбеляза в далечния долен десен ъгъл на вратата, пазена от Алекснадър Любенов.

В 41-ата минута гостите останаха с човек по-малко на терен, след като Чавдар Ивайлов получи втори жълт картон за грубо нарушение срещу Божидар Кацаров.

"Железничарите" бяха близо до второ попадение в 64-а минута . Октавио стреля отдалеч, но Красимир Костов направи отлично спасяване. В 83-а гостите имаха страхотен шанс, сякаш от нищото. След центриране на Юлиян Ненов, Браян Переа беше забравен на задната греда, но стрелецът имаше почти невъзможен ъгъл.

Така "железничарите" събраха актив от 28 точки и се изкачиха на 11-ата позиция, на точка пред 12-ия Пирин (Благоевград). Ботев (Враца) остава на предпоследното място с 22 точки, което дава възможност на врачани да играят бараж за оставане в елита. Последен е тимът на Царско село с 19 точки.