Локомотив (Пловдив) победи Берое с 2:0 на "Лаута" в мач от 23-ия кръг на Първа лига. По този начин тимът на Александър Тунчев запази теоретични шансове за попадане в първата шестица на първенството.

Преслав Боруков вкара първото си попадение с черно-белия екип, разписа се и Бирсент Карагерен. Двата отбора завършиха срещата с по 10 души, след като от игра бяха отстранени Симеон Мечев от гостите и Венсан Марсел от Локомотив.

Всичко по-интересно в първата част се случи през последните 5 минути. Бирсент Карагарен навърза четирима бранители на Берое и стреля, но в аут.

Александър Василев пък пробва удар с левия крак, при който топката тупна коварно пред вратаря Генадий Ганев и го затрудни, но той все пак изби в корнер. Малко преди почивката Симеон Мечев посегна и закачи Парвиз Умарбаев пред наказателното поле, заради което получи втори жълт картон и напусна терена.

След час игра реферът Георги Давидов възстанови численото равенство на терена, след като изгони Венсан Марсел от домакините за нарушение срещу Алиун Фал. Първоначално съдията вдигна само жълт картон на халфа, но след намесата на VAR коригира решението си.

Резултатът бе открит в 82-ата минута. Парвиз Умарбаев центрира в наказателното поле, където Преслав Боруков засече с глава за 1:0. В добавеното време Петър Витанов бе изведен от Александър Василев до аутлинията и центрира на далечна греда. Там Бирсент Карагарен вкара за 2:0.