Претендентът за световната титла Люис Хамилтън ще има много проблеми в началото на състезанието за Гран при на Германия от Формула 1, след като механиците на Мерцедес бяха принудени да сменят потрошената от тежка катастрофа в квалификациите скоростна кутия на неговия болид.

Британецът завърши 16-и в състезанието за разпределение на местата на решетката, но ще бъде наказан или до 20-о място, или със старт от пит-лейна.

По принцип наказанието е с пет места, но Естебан Гутиерес носи наказание от три позиции на стартовата решетка още от миналото Гран при, пропомня БТА.

"Потвърждаваме, че скоростната кутия на болида на Люис Хамилтън ще бъде заменена след инцидента от събота. Наказанието най-вероятно ще бъде пет места на стартовата решетка", съобщиха от Мерцедес.

Както е известно, съотборникът на Хамилтън и лидер в генералното класиране Нико Росберг спечели квалификацията и ще стартира от първото място.

Германецът води с четири точки пред Хамилтън в битката за титлата при преполовяването на сезона във Формула 1. След Хокенхайм ще остават девет старта.