Макс Верстапен очаквано изобщо не се трогна от обвиненията на Ландо  Норис и Макларън, че се е защитавал „мръсно“ в Гран При на САЩ. 

Нидерландецът направи нова крачка към титлата, след като през уикенда увелечи с още 5 точки аванса си, печелейки спринта и завършвайки трети пред основния си съперник в състезанието. 

„Ние се борихме, а той ме атакува отвън на 12-и завой и двамата излязохме извън трасето. За него това бе 4-о излизане извън пределите на трасето, така че очаквано получи 5 секунди наказание“ заяви Макс, който явно се направи на ударен, тъй като санкцията бе заради печеленето на предимство от Норис. 

„В последната обиколка бе доста трудно, тъй като попаднах в трафик и разликата скочи до 4 секунди. Генерално обаче, не бяхме особено бързи. От Макларън се оплакват доста напоследък, но правилата така или иначе са ясни. Не можеш да изпреварваш извън белите линии. В миналото и аз съм получавал наказания за това. Преди години и аз загубих подиум“ добави той. 

„Този път имах проблеми с баланса и бързо разбрах, че няма как да се боря за победата, така че просто се съсредоточих върху своето състезание и накрая идеята бе да оцелея. Ландо ме притисна и беше забавно, но състезанието определено бе трудно“ каза още нидерландецът.