От Михаел Шумахер до Люис Хамилтън! След 19 години, през 2025 г., Ферари отново ще има седемкратен световен шампион в редиците си. Сензационният трансфер на британеца в Маранело е още една допирна точка с германеца, която неминуемо поражда сравнение между двамата най-титулувани митове във Формула 1. Според Ралф Шумахер обаче това не е достоверен паралел. Не толкова заради въпроса за различните епохи, а по-скоро заради изразения талант. Братът на Михаел всъщност е убеден, че Хамилтън е "на светлинни години" от германския шампион.

Бившият пилот на Джордан, Уилямс и Тойота анализира сравнението по време на чат в канала на Formula1.de в YouTube. И беше много откровен за Люис. "Хамилтън никога няма да се доближи до Михаел. Той винаги ще бъде на светлинни години от моя гледна точка". Той добави: "Във Формула 1 отборът е този, който трябва да осигури автомобила за спечелване на Гран при. Всички си мислехме, че Люис може да ходи по вода, но не е така."

Според Ралф за Макс Верстапен има друга история: "Макс е по-талантлив от Люис. Това го поставя в различна категория. Михаел беше един от пилотите, които направиха разликата, точно както се случва сега със самия Верстапен."

Така че според Ралф рекордите от 105 победи и 104 полпозишъна не са достатъчни, за да смята Хамилтън за най-великия в историята: "Хората продължават да ме питат дали Люис е най-добрият пилот на всички времена, след като счупи много от рекордите на брат ми. Според мен Хамилтън определено е най-силният за времето си. Но да го сравняваме с Михаел е трудно. В допълнение към големия си талант Хамилтън разполагаше и с изключителен технически пакет в Мерцедес. Това невинаги е било така за брат ми".