В Ред Бул се надяват, че новият под на отбора, наречен от мнозина "магически", който ще бъде въведен в Остин, ще помогне на тима да се върне на върха във Формула 1. 

Макс Верстапен е без победа вече в 8 поредни старта, което заплашва дори световната му титла, въпреки че авансът от 52 точки изглежда здравословен. 

Мнозина смятат, че именно промяната по пода наруши баланса на колите от Унгария насам, тъй като посоката бе сгрешена и това помогна на Макларън да дръпне с 41 точки при конструкторите. Промени обаче ще има и по други елементи. 

„Мисля, че в Остин повечето отбори ще имат подобрения, което е нещо съвсем естествено предвид по-дългата пауза. Ние ще имаме някои значими нововъведения, но това важи и за Ферари, Мерцедес и Макларън. Целият отбор работи здраво, за да разберем къде са проблемите и да ги решим и ако всичко мине по план резултатите трябва да се видят още в Остин“ заяви Кристиан Хорнър. 

Трасето в Остин изглежда подходящо за Макс предвид трите му поредни победи, но и в трите случая триумфът не бе чак толкова категоричен, като общото предимство от трите старта бе около 16 секунди. Мерцедес и Ферари също трябва да бъдат фактор, така че битката се очертава повече от любопитна.