От Ред Бул се отказаха от идеята си да боядисат колите на Макс Верстапен и Серхио Перес в цветове, избрани от феновете за състезанието в Сингапур, което бяха обявили предварително. 

Причината е допълнителното тегло от боята, която ще увеличи общото с около 1 кг., но в момента Биковете просто не могат да си позволят да губят повече скорост. 

Според изчисленията те са ще да губят поедва 0.03 на обиколка, но въпреки това са се отказали да променят цвета, поне за този старт. 

Те направиха това за състезанието във Великобритания и бяха обявили, че същото ще се случи и в Сингапур, но в  крайна сметка промениха плановете си. 

Отборът вече изостава с 20 точки в шампионата при конструкторите, а преднината на Макс Верстапен в класирането бе намалена на 59 точки. Добавяйки това, че „Марина Бей“ по традиция е много трудна писта за тях, решението изглежда напълно логично. 

Все пак дъщерният им отбор RB ще използва различна окраска, което ще направят и в Мерцедес, чествайки 50-ата годишнина на основния си спонсор – Петронас.