Дни след случилото се на „Хунгароринг“, Ландо Норис обяви, че не се гордее от действията си и от това, че е поставил под въпрос победата на съотборника си Оскар Пиастри. 

Британският пилот на Макларън загуби лидерството на старта, но при вторите спирания в бокса се оказа на върха с пресичаща стратегия. Той бе помолен на няколко пъти да върне позицията на австралиеца, но доста се забави преди в крайна сметка да го направи 3 обиколки преди края. 

„Дали от моя гледна точка и тази на отбора можехме да действаме по различен начин? Абсолютно. Ако го бяхме направили, сега нямаше да водим този разговор. Не ме интересува какво мислят хората за мен и какво бих и не бих направил. В крайна сметка обаче фактът, че донякъде хвърлих сянка върху първата победа на Оскар е нещо, от което не се гордея“ каза Ландо. 

„В същото време ние спечелихме двойна победа, но това бе нещо, за което не се говореше изобщо, а всъщност именно това бе акцента. Ние обсъдихме случилото се и съгласихме, че всеки можеше да се справи различно. Не бе добре, че се стигна до нещо такова, но пък ще си извадим поуките и следващия път ще се справим по-добре. Аз просто трябваше да върна веднага позицията. Беше глупаво, че не го направих, защото ние можем да се състезаваме, така че можех да го пропусна и след това да се опитам да го изпреваря. Просто не се сетих за тази възможност“ добави той. 

„При положение, че Оскар води през повечето време и контролираше нещата, аз не трябваше да съм начело. При толкова голяма разлика няма нужда от отбора да го карат да ме остави да спечеля. Ако разликата бе 10-15 точки, вероятно щеше да е различно. Сега обаче Оскар заслужаваше да победи. Просто е“ отчете още британецът.