Свободните места във Формула 1 за догодина намаляха с още едно, след като както се очакваше Хаас потвърди Естебан Окон като партньор на младия Оливър Беърман. 

Французинът ще напусне Алпин след края на сезона след 5 години в тима, една спечелена победа и доста скандали и противоречия. Договорът му е за повече от 1 година, вероятно за 2 или 3. 

„Много съм развълнуван от тази нова глава в кариерата ми. Ще се присъединя към много амбициозен отбор, чийто дух, отборна етика и прогрес определено ме впечатлиха. Плановете на Хаас за бъдещето са вълнуващи и аз нямам търпение да започна работа и да бъда част от този великолепен проект“ заяви Окон. 

Хаас се справя доста добре през този сезон, като е 7-и при конструкторите с 27 точки,  а освен  това има гарантиран договор с Ферари за доставка на двигатели до 2028-а. 

Така по едно свободно място за догодина все още има в Мерцедес, РБ, Алпин, Уилямс и Заубер, но и в Ред Бул може да се отвори такова, след като бъдещето на Серхио Перес е твърде несигурно заради слабите му резултати през последните 3 месеца.