Гран при на Унгария се превърна в кошмар за Макс Верстапен. Световният шампион от Нидерландия завърши състезанието на "Хунгароринг" на пета позиция, включително и заради контакта с Люис Хамилтън в 63-ата обиколка на унгарската писта: в опит да атакува третата позиция, заемана от англичанина, Верстапен трябваше да се прибере в бокса. След това Макс ограничи щетите, като излиезе отново на пистата, след като беше изпреварен от Льоклер.

Световният шампион се оказа разследван от ръководството на състезанието за инцидента с Люис Хамилтън: Макс, в компанията на делегат на Red Bull, отговари на призовката на стюардите, за да обясни инцидента. Всъщност ръководството на състезанието изпрати екип от лекари в падока, за да провери състоянието.: "Медицинският делегат трябва да ви прегледа за момент в условията на парк ферме" - предупреждава отборът по радиото. Отговорът на Верстапен беше нервен: "Трябва да отидат и да проверят при стюардите дали съм добре. Аз съм добре". След като изслушаха версиите за събитията на Верстапен и Хамилтън, стюардите на Гран При на Унгария решиха да не предприемат наказателни действия (говореше се за наказание от 10 секунди, което да доведе до смъкване до шеста позиция) срещу световния шампион: редът на пристигане на състезанието не се промени. Класирането при пилотите и конструкторите също не е променено.

Още от самото начало световният шампион изглеждаше много нервен в комуникацията си с екипа. Всъщност на завой 1 холандецът изпревари Норис извън пистата, след като британецът е разширил траекторията си. Ред Бул (с гласа на инженера на пистата Ламбиазе, бел. ред.) моли Макс да върне позицията си - указание, което пилотът изобщо не оценява: "Добре, значи вече можеш да избутваш хора извън пистата? Можеш да кажеш на ФИА, че оттук нататък ще караме така", е пикантният отговор на шампиона на Red Bull.

При второто спиране напрежението се покачва до краен предел. Хамилтън и Льоклер спират преди холандеца, като малко след това го изпреварват: "Впечатляващо е как ни измамиха и напълно ми прецакаха състезанието", е атаката на Верстапен, към когото Ламбиазе се обръща по радиото с ироничен тон, което още повече отприщва гнева на холандеца: "Е, това е учтиво представяне. Верстапен обаче не го приема: "Не, човече. Не ми давай тези глупости. Вие, момчета, ми дадохте тази лайн..а стратегия, добре! Опитвам се да спася това, което ми е останало".

Словесният сблъсък между Верстапен и Ламбиазе продължи и след контакта на нидерландеца с Хамилтън: "Той се премести при спиране", оплака се Макс, на което инженерът отговори: "Няма да влизам в радио битка с другите отбори, Макс. Ще оставим стюардите да си свършат работата. Това е детинско в радиото. Като деца!"