Въпреки че Мерцедес показа добра скорост в последния ден от тестовете във Формула 1 миналата седмица, Люис Хамилтън продължава да твърди, че тимът му изостава сериозно от Ферари и една от причините е това, че италианците са започнали по-рано да работят по новата кола. 

Черните кончета бяха изключително бързи в Барселона и специалистите са на мнение, че ще започнат кампанията с предимство, което се споделя и от Хамилтън, който може би иска да намали напрежението. 

„През тази година те се справят още по-добре от миналата. Мисля обаче, че те са започнали работата по новата кола поне с месец по-рано от нас миналия сезон. Тогава ние натискахме в стремежа да станем шампиони. На нас обаче битката ни харесва. Ясно е обаче, че трябва да работим още по-здраво, но знаем как да наваксаме” заяви той. 

„Аз трябва да се опитам да извадя още повече от колата. Ние обаче знаем, че не бяхме на най-доброто си ниво през тези две седмици и колата не се представяше оптимално. Ферари се справя по-добре с новите правила за аеродинамиката. Разбира се това е състезание и за развитието, но ние сме достатъчно силни, за да го спечелим. Когато започваш 2-3 стъпки напред е по-лесно да запазиш поне една част от аванса си през годината, но времето ще покаже, дали ще бъде така” добави той.