Ферари остана на върха на тестовете във Формула 1 в Барселона, които завършиха днес, а неочакван повод за радост имаха в Макларън. 

Кими Райконен даде време от 1:17.221 с гуми хиперсофт, което бе по-слабо единствено от това на съотборника му Себастиан Фетел от вчерашния ден. 

Така Скудерията бе №1 и в четирите дни, но все още не е ясно какво е съотнешението на силите, тъй като днес Мерцедес и Ред Бул отново заложиха на дълги серии от обиколки и сякаш нарочно не разкриха пълния си потенциал като повечето специалисти смятат, че Сребърните стрели имат предимство. 

В Макларън отново имаха проблеми, като сутринта Фернандо Алонсо пак получи повреда, но след това испанецът се завърна и даде второ време днес и общо трето за пробите, като изостана на 6 десети от Райконен. 

Той също използва гуми хиперсофт и като цяло резултатът бе добър. Той дори слезе под минута и 17 секунди, но времето не бе зачетено заради пресичане през шикана. Добри резултати днес показаха Карлос Сайнц останал трети за Рено и Ромен Грожан, след като Хаас отново бяха солидни. 

„В Мелбърн ще стане ясно какви са разликите. Усещането е добро, така че ще дадем най-доброто от себе си“ коментира Кими, който направи цели 157 обиколки, по-малко единствено от Грожан – 181 и Естебан Окон – 163.