Нико Розберг предрече нова титла за Люис Хамилтън във Формула 1. Британецът триумфира за 4-и път миналата година и според бившия му съотборник в Мерцедес отново ще стигне до върха, макар и по доста по-драматичен начин. 

„Мисля, че отново ще наблюдаваме битка между него и Себастиан Фетел, както бе през миналия сезон. Смятам, че Хамилтън пак ще спечели, но само с точка пред конкурента си от Ферари. След тях мисля, че ще бъде съотборникът му Валтери Ботас, следвани от пилотите на Ред Бул Макс Верстапен и Даниел Рикардо“ заяви Розберг пред RTL. 

Хамилтън и Фетел водеха сериозна битка през 2017-а, като германецът бе начело в първата половина от сезона, но след това изпусна водачеството, а след серия лоши резултати през есента остана без шансове и Люис стигна до първото място два кръга преди края. 

Сега очакванията са, че двамата отново ще мерят сили, но все пак има надежди, че и други ще могат да се намесят в битката, като в Ред Бул и Макларън с моторите на Рено вярват, че ще бъдат доста по-близо до лидерите, отколкото преди.