Четирикратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън разкри, кои са най-големите му съперници понастоящем, с които се надява да води битка за титлата и през новия сезон. 

Става дума за Себастиан Фетел, Фернандо Алонсо и Макс Верстапен, от които англичанинът очаква най-сериозна конкуренция през сезона. 

„Мисля, че ние сме четиримата най-силни пилоти и се надявам, че всички ще бъдем в битката. Ако това се случи ще бъде невероятно” коментира пилотът на Мерцедес, който през 2017-а води не една и две битки с Фетел и Верстапен. 

„Всички те са различни. Себастиан е много отдаден, а Макс предприема доста рискове, но му липсва опит. Фернандо е може би най-трудният съперник. Всеки обаче заслужава уважение, тъй като притежава фантастични качества” добави Хамилтън. 

В същото време от ФИА обмислят промяна на началния час на повечето състезания през 2018-а, за да се повиши телевизионната аудитория. Идеята е по-голямата част от надпреварите да стартират от 16,10 часа българско време, след като досега започват в 15,00.