Президентът на Ферари Лука ди Монтедземоло е останал крайно разочарован от представянето на Черните кончета на състезанието в Бахрейн в неделя и си е тръгнал дори преди края на надпреварата.

Фернандо Алондо и Кими Райконен приключиха едва 9-и и 10-и, след като на няколко пъти бяха изпреварени от противниците си и отново се видя, че Скудерията изостава не само от Мерцедес, но и от Уилямс, Ред Бул и Форс Индия.

„Не ми харесва да гледам отбора в подобно състояние. Наистина не очаквах кой знае какво от това състезание, но определено смятах, че ще се представим по-добре“ заяви Ди Монтедземоло през италианските медии.

„Инженерите и хората във фабриката трябва да намерят начин да направим сериозен скок в развитието си и да се подобрим“ добави босът на Скудерията, който явно усеща, че предстои още една трудна година за тима.

Фернандо Алонсо все пак се надява, че за втората част от кампанията Ферари да бъде конкурентен на водещите отбори, но въпросът е, че дотогава тимът може безнадеждно да е изостанал от Мерцедес предвид предимството, което Сребърните стрели имат в момента.