Бившата номер 1 при жените Мария Шарапова и американските близнаци Боб и Майк Брайън попаднаха в Залата на славата в тениса.

Шарапова, петкратна шампионка в турнирите от Големия шлем, е сред 10-те жени, постигали кариерен Шлем на сингъл. Братята Брайън от своя страна завършиха с 16 титли на двойки от Големия шлем и се превърнаха в най-успешния тандем, прекарвайки рекордните 438 седмици на върха на ранглистата.

Церемониите по влизане в „Залата на славата“ ще се проведат в Нюпорт, щата Роуд Айлънд, между 21-23 август – непосредствено преди старта на следващото издание на Откритото първенство ва САЩ.

Шарапова триумфира на Уимбълдън през 2004, на US Openпрез 2006, на Аустрелиън Оупън през 2008 и на Ролан Гарос през 2012 и 2014. „Когато вече си прекратил кариерата си, рядко си даваш равносметка за миналото, защото се прехвърляш толкова бързо към останалите отговорности в живота. Това е невероятно признание. Благодаря Ви толкова много. Много съм благодарна на „Залата на славата“ и на всички гласували за мен“, каза рускинята.

Братята Брайън, олимпийски шампиони от Лондон през 2012, спечелиха заедно 119 титли в Тура и общо 1109 мача. Двамата помогна на САЩ да триумфира на Купа Дейвис през 2007 година. „Страхотно приключение, кариера, направихме го заедно“, сподели Боб Брайън.