Поставеният под номер 1 Александър Зверев се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на твърди кортове от сериите АТП 500 в австрийската столица Виена, който е с награден фонд 2.47 милиона евро. Германецът победи с 6:2, 7:5 американеца Маркос Хирон след едва 74 минути игра.

Следващият съперник не Зверев ще бъде победителят от двубоя между италианеца Лоренцо Музети и французина Гаел Монфис.

Зверев все още не е в най-добрата си кондиция, тъй като лекуваше пневмония и това го принуди да пропусне турнирите в Пекин и Шанхай. Днес обаче той записа 10 на 5 аса и не направи нито една двойна грешка. Германецът също така завърши с 32 печеливши удара и направи само 11 непредизвикани грешки, като междувременно не позволи на Хирон да стигне до разиграване за пробив.

"Той подаваше умело във втория сет, но съм щастлив, че не го загубих. Все още не съм в най-добра кондиция и най-вероятно възстановяването ще продължи месеци. Чувствам се обаче все по-добре и по-добре", заяви Зверев, цитиран от агенция ДПА.

Германецът записа пробиви в шестия и осмия гейм на първия сет, след което взе подаването на Хирон в последната 12-а част на втория сет. Той стигна до допълнителни разигравания и спечели още първия мачбол.

По-рано поставеният под номер 3 Григор Димитров стартира с успех срещу китаеца Чжъчжън Чжан с 6:4, 7:5 за 96 минути. За място на четвъртфиналите българинът ще срещне утре 27-ия в класацията на АТП Томаш Махач (Чехия), който започна с успех срещу Фабиан Марожан (Унгария) със 7:6(5), 6:1.

Италианецът Матео Беретини пък спечели с 6:3, 6:4 срещу поставения под номер 5 американец Франсис Тиафо, който поиска медицински таймаут във втория сет. Съперник на Беретини на четвъртфиналите ще бъде победителят от мача между Карен Хачанов (Русия) и Брендън Накашима (САЩ).

Хачанов победи с 6:2, 6:4 бразилеца Тиаго Сейбот Вилд, а Накашима преодоля сънародника си Томи Пол с 6:4, 6:4.