"Имах много тежки моменти на стрес, пристъпи на паника, дори по време на мач. Мисля, че винаги помага да споделяш, да говориш с хората, дори и да е с друг тенисист. Всички трябва да бъдем по-открити един с друг. Знам, че е трудно, знам, че спортът ни е строго индивидуален, знам, че е брутален, но в крайна сметка всички сме хора". Това заяви Григор Димитров след загубата си във финала на турнира от сериите АТП 250 в Стокхолм.

Димитров говори за менталното здраве на спортистите и колко е важно да се говори за това в публичното пространство. "Мисля, че много спортисти по целия свят започват все повече да говорят открито, което е страхотно, особено в НБА доста играчи вече говорят за менталното си здраве. Не говорим достатъчно за това. Ние мъжете не говорим достатъчно за това, а трябва да го правим, това не е слабост, а напротив. Да покажеш своята уязвимост е огромна сила".

"Минавал съм през много големи моменти. Човек трябва да слуша вътрешния си глас. През 2019 година влязох в Ю Ес Оупън като 82-ри в света, а започнах годината като номер 3. На три пъти бях близо до отказване от тениса. Трудно е, понякога се събуждаш и се чувстваш ужасно. Какво правиш? Опитваш се да продължиш напред. Правиш една крачка, после следващата, ако спечелиш е супер, ако не - приемаш го и продължаваш. Какво ще стане, ако някой лекар се събуди и каже, че днес няма да прави операция?", допълни първата ракета на България.