Германецът Александър Зверев постигна 60-ата си победа за сезона, след като спечели мача си от първия кръг на турнира в зала във Виена с награден фонд от 2,5 милиона евро.

Поставеният под номер 1 в схемата Зверев преодоля участващия с "уайлд кард" представител на домакините от Австрия Йоел Йозеф Шверцлер с 6:2, 6:2 за 68 минути. Това е вторият път в кариерата на Зверев, в който той постига 60 победи в рамките на един сезон след 2018 година, когато записа точно толкова.

Ако спечели и във втория кръг, в който ще играе с един от американците Алекс Микелсен и Маркос Хирон, Зверев ще запише лично постижение.

По пътя си към успеха шампионът за 2021 година Зверев записа 6 аса, 14 печеливши удара и бе подпомогнат от 24-те непредизвикани грешки на Шверцлер.

Напред във Виена се класира и бившият финалист на "Уимбълдън" Матео Беретини. Италианецът реализира седем аса за успеха си със 7:5, 6:4 над унгареца Мартон Фучович. 

Беретини не даде нито една възможност за пробив на Фучович, а реализира два брейка от четири възможности в мача, което му бе напълно достатъчно за победата.

Във втория кръг Беретини ще очаква един измежду петия в схемата Франсис Тиафо от САЩ и Камерън Нори от Великобритания.

С победа започна и друг италианец - Флавио Коболи, който отстрани испанеца Алехандро Давидович Фокина след 7:6(1), 6:3. Следващия съперник на Коболи ще бъде един измежду номер 2 в схемата Алекс де Минор от Австралия и Ян-Ленард Щруф от Германия.