Интересно интервю с Григор Димитров се появи в платформата YouTube след вчерашната загуба на Гришо от Томи Пол във финала на турнира от сериите 250 на АТП в Стокхолм. Пред шведската медия SpilXperten българската ракета разкри подробности за менталното си състояние и че понякога дори е замислял отказване от тениса.

„Имал съм много тежки моменти на стрес, тревожност и паникатаки. Дори по време на мачове се е случвало. Помага да говориш с някого за това, защото нашият спорт е брутален. Строго индивидуален и брутален.

Не се говори достатъчно за това, а би трябвало. Знам, че и други тенисисти са имали ментални проблеми, депресивни състояния. Някои от тях излязоха и говориха за това. Всички сме обикновени хора като всички останали, просто играем добре тенис. Не е слабост да говориш за това, а показва сила.

Минал съм през много проблеми, през ключови моменти в живота и кариерата си. Дори с моя опит, пак е трудно да контролираш и да се справяш с тези състояния. Понякога не си подготвен за това, което идва – твърде бързо се случва или е твърде голямо.

Например – преди няколко години се случи голям спад при мен. Влязох в US Open като номер 82 в ранглистата, а на старта на същия сезон бях номер 3 в света. Това е шок по някакъв начин.

Три пъти съм бил пред отказване от тениса. Понякога просто се събуждаш и се чувстваш ужасно. Но просто продължаваш.

Какво би станало, ако един лекар се събуди някоя сутрин и си каже – не, днес няма да оперирам никого, не се чувствам готов за това.

Не, не – трябва да го преодоляваме и да продължаваме“, заяви цитираният от Тема спорт Димитров пред шведската медия.