Сезонът за 27-годишната тенисистка Наоми Осака приключи, след като тя разкри, че няма да играе във Финалите на Били Джийн Кинг Къп следващия месец заради контузия. Четирикратната шампионка в турнирите от Големия шлем заяви в Токио вчера, че е разкъсала коремни мускули.

„Мислех, че съм разтегнала гърба си, но направих ядрено-магнитен резонанс в Пекин и се оказа, че проблемът е по-сериозен, а освен това имам и разкъсани коремни мускули“, сподели Осака, цитирана от Информационна агенция Kyodo News.

Японката не е играла от отпадането си поради травма на осминафиналите в Пекин срещу бъдещата шампионка Коко Гоф. Впоследствие тя отказа участие както в Осака, така и в Токио тази седмица. Финалите на Били Джийн Кинг Къп щеше да бъде и последният турнир в календара на Осака за 2024 година.

„Изиграх толкова много турнири тази година, така че да не играя на Били Джийн Кинг Къп определено беше най-трудното решение. Наистина му се насладих и смятам, че ми помогна за развитието като тенисистка“, добави японката.

Финалите на отборната надпревара ще се проведат в Малага, Испания, между 13-20 ноември. Осака помогна на Япония да победи Казахстан през април и да се класира за Финалите в първото си участие на Били Джийн Кинг Къп от 2020-а насам.