Григор Димитров преследва втора титла от началото на сезона, а негов опонент на финала в Стокхолм ще бъде друг бивш шампион в турнира – Томи Пол. Мачът е насрочен за 16:00 часа българско време.

Българинът се класира за първия си финал от март месец насам и ще има шанс да спори за 21-ви път в кариерата си за титла на ниво ATP! Най-добрият ни тенисист започна кампанията си в Стокхолм двусетови успехи срещу Кентен Алис и Доминик Щрикер. В 1/2-финалите обаче Талон Грийкспор се оказа изключително корав съперник и затрудни максимално световния номер 10, но и това не спря нашия сънародник по пътя към финала и той ще има възможност да повтори постигнатото през 2013-та година, завоювайки втория си трофей в шведската столица.

Томи Пол е един от най-солидните играчи в Тура през настоящия сезон, поради което е и пряк конкурент на Димитров в битката за място на ATP Финалите в Торино и победителят утре ще остане в топ 10 на годишната ранглиста за сметка на другия. Световният номер 13 преодоля съпротивата на Ласло Джере, Миомир Кецманович и Стан Вавринка, за да се класира за финалния етап на надпреварата.

По подобие на Григор, той също е бивш шампион на турнира, като го печели през 2021-ва година.

Досега двамата финалисти са се изправяли два пъти един срещу друг, като и двата двубоя се състояха през 2020-та година, а балансът в срещите им е 1-1.