Гордостта на България в тениса - Григор Димитров, се класира за финала на тенис турнира от сериите ATP 250 в Стокхолм. В шведската столица първата ни ракета обърна Талон Грикспор за крайното 2-6, 7-5, 6-4. Срещата продължи около два часа и 25 минути.

Откриващият сет отиде на сметката на нидерландеца. След като двамата пропуснаха шансове за пробив в първите четири гейма, Грикспор реализира такъв в петия гейм и пое инициативата в частта. До края на сета той направи още един за крайното 6-2. Втората част започна с ранен брейк за българина и аванс от 3-0. Григор водеше с 4-1, преди съперникът му да върне пробива. Все пак, най-добрият ни тенисист проби още веднъж Грикспор за паритет в сетовете. В третия решителен 33-годишният хасковлия проби своя опонент в десетия гейм, след което ликува с победата и класирането си за четвърти финал в Стокхолм.

Именно в шведската столица Григор спечели и дебютната си титла на ниво ATP през 2013. Той има и два загубени финала - през 2014 и 2017.

В спор за трофея Димитров ще се изправи срещу Томи Пол. Американецът повали швейцарския ветеран Стан Вавринка в два сета. Финалът е утре от 16:00 часа българско време.