Номер 6 в световната ранглиста Коко Гоф (САЩ) спечели титлата на силния турнир по тенис от сериите УТА 1000 в китайската столица Пекин с награден фонд от почти 9 милиона долара.

На финала четвъртата поставена Гоф победи полуфиналистката от Откритото първенство на САЩ Каролина Мухова (Чехия) с 6:1, 6:3 за 76 минути.

Американката доминираше изцяло в първия сет, а във втория преодоля пасив от 0:2, спечели шест от следващите седем гейма и взе трофея.

Коко Гoф стана най-младата шампионка в Пекин от 14 години насам. 20-годишната тенисистка е втората победителка от САЩ в надпреварата след титлите на Серина Уилямс през 2004 и 2013 година.

Това е втора титла за Гоф за сезона и осма в нейната кариера. Тя започна 2024-а с успешна защита на трофея си в Оукланд. Пекин е нейната втора титла от УТА 1000, след като спечели първата миналото лято в Синсинати.

На двойки шампионки станаха петите в схемата Сара Ерани и Джазмин Паолини (Италия), които победиха Хао-Чин Чан (Тайван) и Вероника Кудерметова (Русия) с 6:4, 6:4. 

Снимка: БГНЕС