Карлос Алкарас и Яник Синер изиграха фантастичен финал на „Чайна Оупън“ в Пекин, който испанецът спечели с 6-7 (6), 6-4 и 7-6 (3). 

Епичният мач продължи 3 часа и 21 минути и предложи невероятен тенис, като така Алкарас поведе с 6-4 в двубоите срещу опонента си, печелейки последните 3 срещу него през тази година. 

Сблъсъкът предложи изумителни изпълнения и точки, които наистина изглеждаха невъзможни. Световният №1 изоставаше с пробив в първия сет, но изравни при 5-5, а след това в тайбрека успя да стигне до успеха. 

Във втория сет Синер водеше с 4-3 гейма, когато пропусна няколко възможности за пробив в 8-ия, който продължи няколко минути. 

Испанецът веднага проби и след това затвори частта при своето подаване, след което отново проби рано в третия сет. Синер отново показа забележителна устойчивост и върна пробива, след което се стигна до нов дълъг гейм, в който италианецът дръпна с 3-0. 

Тогава обаче Алкарас превключи на друга предавка и след невероятна серия от 7 поредни точки, стигна до крайният успех. 

Така той стана първият, който печели турнири от категория 500 на трите настилки за един сезон – в Рио и Барселона на клей, в Куинс – на трева и сега на твърд корт.