Проливен дъжд доведе до отлагането на всички двубои от четвъртфиналите на WTA 500 турнира в Сеул. Сред тях бе и мачът на Виктория Томова срещу Вероника Кудерметова, който бе втори в програмата.

Това означава, че в събота победителките в четвъртфиналите ще трябва да изиграят и своите полуфинални мачове. За следващия ден бяха отложени и полуфиналите на двойки.

Поради ситуацията в събота мачове ще се играят и на двата големи корта. Двубоят на Томова с Кудерметова ще бъде първи на Грандстенд и ще стартира в 6 часа. По същото време на Централния корт №3 Беатрис Хадад Мая ще играе с „щастливата губеща“ Полина Кудерметова, която е по-малката сестра на Вероника.

На централния корт след това ще играят Дария Касаткина и Ема Радукану, докато на Грандстенд вторият мач противопоставя Диана Шнайдер и Марта Костюк.

На Грандстенд след това ще бъдат полуфиналите на двойки, докато тези на сингъл ще се проведат на Централния корт не преди 10 часа като Томова би играла в първия полуфинал, ако победи Кудерметова.