Григор Димитров и Новак Джокович изиграха благотворителен мач. Гледан от 12 500 души на живо и десетки хиляди пред телевизорите, защото билетите свършиха за няколко минути. Събрани са пари, които ще отидат за благотворителност...

Нищо от това обаче няма значение. Има значение, че диджеят не пуснал песента "Луда по тебе", която някога изпя Камелия. Един вид DJ Marten зачеркнал чалгата. От видеото няма как да се разбере дали не иска или просто няма песента в сета си. То и няма особено значение, важното е, че и той се е качил на гърба на Джокович и жъне неочаквана слава. Сега мълчи, но вероятно ще поддържа огъня с интервюта през следващите няколко дни, когато този случай вече няма да бъде интересен за никого.

Всъщност Мартен Роберто даде тласък на "цвета на нацията" да се завърне подобаващо в социалните мрежи и да клейми всеки, който не спазва "правилната" музикална линия. Сами признават - диджеят им оправил деня. Оправил им е деня и им е дал чудесна възможност да се качат на гърба на някой си Новак, див балкански субект, който не може да им стъпи на малкия пръст.

Един зелен активист натрака на клавиатурата невиждано досега клише - не всички големи спортисти били и големи хора. И по начина на забавлението им това си личало. Поредният ерудит, който съди по музикалния вкус. Той явно не знае, че тази песен си е сръбска (Luda za tobom на Лепа Брена), а Джокович си харесва страната и винаги го изтъква. Или по-скоро го знае и го дразни. Патриотизмът е нещо лошо, налаганите идеологии хич не го харесват, а последователите й веднага лепят етикети и слагат знак на равенство между "националист" и "фашист". Та преведено - Джокович е голям спортист, но и обикновен сръбски чалгар, на всичкото отгоре и антиваксър.  

Диджеят по принцип си има собствен почерк за музика и я пуска по негово усмотрение пред съмишленици. Те, ако имат желания - поръчват и плащат. В случая това събитие не се случва в нощен клуб и диджеят, който е нает, би трябвало да удовлетвори желанието на неслучайния си гост. Без да му плащат. Независимо дали му харесва песента, ей така, от уважение. Защото Ноле е най-титулованият в тениса, защото е подкрепил кауза, която ще подпомогне нуждаещи се в България, защото е показал уважение към Григор Димитров. Ако толкова не може да претръпне от песента и неговите принципи му крещят "Не" - най-лесният и честен начин е да не застанеш пред пулта. Така ще загубиш пари и ден-два популярност, но ще останеш принципен. Сега е едно голямо нищо.

Цялата статия четете ТУК!