Най-добрият български тенисист Григор Димитров и олимпийският шампион на сингъл от Игрите в Париж 2024 Новак Джокович излязоха пред пълните трибуни на "Арена 8888 София" в демонстративен мач в София, организиран от Фондация "Григор Димитров".

Над 13 хиляди фенове са изпълнили до краен предел спортното съоръжение, след като билетите за двубоя бяха  разпродадени за броени минути.

Привържениците дълго скандираха имената на двамата тенисисти при излизането им на корта. Очаква се двамата да направят истинско шоу, което ще продължи около два часа.

По-рано днес Димитров и Джокович дадоха съвместна пресконференция в хотел "Хилтън" и казаха, че приятелството и благотворителната кауза са в основата на предстоящия мач между двамата в София.

Димитров заяви, че е още далеч от сбогуване с българската публика и очаква с нетърпение двубоя.

Една от световните спортни звезди, легенда на тениса и олимпийски шампион от Париж 2024 Новак Джокович заяви, че за него е удоволствие да бъде в София.

"Не знам колко още ще играя професионално и съм щастлив, че съм тук да играя с Григор, който е много успешен тенисист. Пожелавам на България да има добър тенис и добър спорт", каза сърбинът.