Шампионката при жените за 2022 година Ига Швьонтек се класира за четвъртия кръг на Откритото първенство по тенис на САЩ.

Полякинята, която достига тази фаза за четвърти пореден път, преодоля съпротивата на рускинята Анастасия Павлюченкова след 6:4, 6:2. Водачката в световната ранглиста при дамите показа отлична успеваемост при точките за пробив, като реализира три брейка от едва пет възможности. В същото време Швьонтек не даде нито една възможност на Павлюченкова да спечели подаването ѝ, което се оказа решаващо за изхода на двубоя.

Още в първия гейм на мача Швьонтек реализира пробив, който ѝ бе достатъчен за спечелването на първия сет. Във втория четирикратната шампионка от "Ролан Гарос" взе пет поредни гейма, което тотално лиши мача от интрига.

За място на четвъртфиналите Швьонтек ще спори с друга рускиня в лицето на Людмила Самсонова. Самсонова се нуждаеше от едва 62 минути, за да затвори мача си от третия кръг с американката Ашлин Крюгер с 6:1, 6:1.

В четвъртия кръг в Ню Йорк ще играе и бразилката Беатриз Адад Мая, която елиминира поставената под номер 15 в схемата Анна Калинская от Русия с 6:3, 6:1.

В следващия кръг Адад Мая ще срещне бившата номер 1 в световната ранглиста и двукратна финалистка на Откритото първенство на САЩ Каролине Возняцки. Датчанката нямаше никакви затруднения срещу квалификантката Джесика Понше от Франция и я победи с 6:3, 6:2 за 75 минути.

За Возняцки това е второ поредно класиране за четвъртия кръг в Ню Йорк след тригодишната пауза, която тя направи, за да роди двете си деца.