Григор Димитров се изправя срещу Андрей Рубльов в осминафинален сблъсък от тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ по тенис. Двамата откриват програмата на "Артър Аш Стейдиъм" в 19:00 часа българско време.

Първата ни ракета е категоричен до момента, постигайки три чисти победи над Кириан Жаке, Ринки Хиджиката и Талон Грикспор. Деветият в схемата Григор ще се бори за участие на втори четвъртфинал на Ю Ес Оупън след 2019-а, когато стигна и до най-доброто си класиране на турнира до момента - полуфинал, загубен от Даниил Медведев.

Сънародникът на Медведев Андрей Рубльов - поставен под номер 6, постигна два трисетови успеха над Тиаго Сейбот Уайлд и Иржи Лехечка. Между тях дойде и най-трудният мач за руснака от началото на надпреварата - този срещу Артур Риндеркнек от Франция, спечелен в пет части.

Димитров и Рубльов имат седем официални срещи, като балансът е 4-3 победи в полза на руския тенисист. Последният им двубой бе взет именно от него - на турнира в Шанхай миналата година. През 2017 двамата се срещнаха и в Ню Йорк, когато Рубльов постигна чист успех. Победителят от мача отива на четвъртфиналите, където ще играе с един измежду Франсис Тиафо или Алексей Попирин, който детронира Новак Джокович.