Мачовете от Мастърс турнира в Монреал бяха отменени в петък, тъй като последиците от тропическа буря бяха усетени в Канада. Мачът на Григор Димитров също бе отложен.

Постоянните дъждове от тропическата буря Деби, която пристигна от Съединените щати, принуди организаторите да „дръпнат щепсела“ в ранния следобед, оставяйки три мача от втори кръг да се доиграват, както и предстоящите мачове от целия трети кръг.

Мачът на Григор Димитров от третия кръг срещу Алексей Попирин също бе отложен за събота от около 21-22 часа. Димитров - Попирин е трети мач от програмата на корта, който започва в 18 със срещата Флавио Коболи - Артур Риндеркнеш и продължава с Андрей Рубльов - Брендън Накашима.

Прогнозите предполагаха, че най-лошото време ще отмине до събота сутринта.

Извън корта, топ поставеният Яник Синер бе „освободен от едно задължение“, когато британският му партньор на двойки Джак Дрейпър се оттегли от игрите на двойки в петък сутринта, оставяйки италианеца да се концентрира върху защитата на титлата си в Канада на сингъл.

Световният номер едно играе за първи път след загубата на четвъртфинала на Уимбълдън преди месец, докато се чувстваше зле.

По-късно Синер трябваше да се оттегли от Олимпиадата в Париж заради тонзилит и все още се опитва да възстанови върховата си форма.

„След Маями (който той спечели през април), за първи път се връщам на твърда настилка и първият мач винаги е много труден и тежък“, каза Синър.

„Имах късмета да играя няколко мача на двойки, за да си възвърна усещането. Не мисля за това дали съм загубил или спечелил“.

"Мисля за себе си, за играта си, какво трябва да подобря, какво трябва да направя, за да стана по-добър. Това е най-важното нещо в момента за мен."

22-годишният играч и неговият екип имат прост план за останалата част от турнира, както и за Синсинати следващата седмица.

„Искам да изиграя възможно най-много мачове тук, в САЩ, но за да направя това, трябва малко да подобря подаването си“.

„В началото (на седмицата) не бях в перфектна форма, както физически, така и на ниво тенис. Не бях докосвал ракета от доста време.

„Можеш да се чувстваш добре на тренировките, но в края на деня това, което има значение, е как играеш в дните на мачовете.“

Когато поднови играта си през уикенда, Синер ще даде заявка за четвъртфиналите срещу чилиеца Алехандро Табило.