Григор Димитров ще започне участието си на Мастърс турнира в Монреал, Канада, не преди 19:30 часа българско време днес. Първата ни ракета се завръща на корта след излекувана травма и ще срещне Ринки Хиджиката от Австралия.

Двубоят между двамата е втори в програмата на Корт 5 и ще стартира след края на мача изцяло американския сблъсък между Томи Пол и Брандън Накашима.

Григор ще бъде отново на корта на сингъл, след като пропусна турнира във Вашингтон заради разкъсване в областта на адукторите, получено при загубата от Даниил Медведев на Уимбълдън преди около месец.

Най-добрият ни тенисист вече изигра една среща в Монреал – той загуби на двойки в тандем с брата на Анди Мъри – Джейми. Димитров е седми поставен на сингъл и почива в първи кръг, докато квалификантът Хиджиката се справи с японеца Таро Даниел в два сета.

Димитров и Хиджиката имат един официален мач помежду си, който беше спечелен от българина на турнира в Бризбън в началото на годината – убедително 6-1, 6-4 в полза на Григор в четвъртфиналите на надпреварата в Австралия.

При успех над 74-ия в световната ранглиста, Димитров ще се изправи в 1/8-финалите срещу победителя от мача между Алексей Попирин от Австралия и американеца Бен Шелтън, който е 11-и в схемата.