Григор Димитров сподели, че очаква с огромно вълнение предстоящия демонстративен мач срещу Новак Джокович в София. Първата ни ракета и рекордьорът по титли от Големия шлем ще се изправят един срещу друг в „Арена София“ на 17 септември. В интервю за bTV първата ни ракета коментира събитието, предизвикало огромно въодушевление сред любителите на тениса в България, както и физическото си състояние преди завръщането си на корта след претърпяната контузия.

„Чувствам се добре. С нетърпение чакам отново да изляза на корта. Това беше една от най-дългите ми паузи от доста време насам. За съжаление, се наложи да я направя, но това ми даде и малко време за почивка, което също е голям плюс, но започваме. Лятото продължава в Америка, има много сериозни турнири пред мен и се стремя да се подготвям по възможно най-добрия начин, защото това винаги ми е давало един голям плюс. Така е – мач след мач, ден след ден. Надявам се, че ще положа добро начало“ – каза трикратният полуфиналист от Големия шлем.

На въпроса какво е физическото му състояние и дали се чувства напълно възстановен от контузията в адуктора, която получи на осминафинала на Уимбълдън, световният №10 отговори: „Лекарите одобриха всичко за момента, което ми дава голяма сигурност. Когато тренирам и когато играя мач, винаги се вслушвам в тялото си и този път не е по-различно. Гледам да съм малко по-спокоен и да не се поставям под напрежение, особено в началото. Разбира се, взискателен съм и постоянно се опитвам да подобря дадена част от играта и подготовката си. За момента с екипа обаче сме на много добро място и за останалото трябва просто да се състезаваш. Нашият спорт е малко по-особен в тези ситуации, но се старая да се наслаждавам повече на играта, отколкото да мисля за крайния резултат“.

Димитров бе попитан дали е доволен от представянето си от началото на годината. През януари той прекъсна трофейната си суша, спечелвайки ATP 250 турнира в Бризбън, след което игра финал на Мастърса в Маями и се завърна в Топ 10 на ранглистата.

„Това със сигурност са едни от най-добрите месеци в кариерата ми и това постоянство ме кара да бъда още по-фокусиран и да искам повече от играта, но между това дали играеш добре или не има много тънка граница. Фактът, че успявам да печеля толкова много оспорвани мачове, ми дава още по-голяма мотивация и желание да изисквам повече от себе си. Разбира се, психологическата нагласа е много важна в нашия спорт, така че просто факторите са много. В момента успявам да направя всичко по правилния начин и може би вследствие на това идват резултатите“.

Първата ни ракета коментира и предстоящия демонстративен мач с Новак Джокович.

„Много се вълнувам, дори сега, когато го казвам. Винаги съм искал да направя нещо подобно. На 17 септември подготвяме едно уникално събитие с името „Postbank Visa Tennis Gala“. Ще играем мач с Новак Джокович в „Арена София“. Всички сме в трескава подготовка да направим едно наистина запомнящо се събитие. С Новак винаги сме говорили за това, че сме от Балканите и искаме да направим нещо повече. Ето това правим в момента. И двамата вярваме в това. Важно е да спомена и това, че моята фондация е главен организатор на събитието. Така че ще се видим в „Арена София“. Всеки един от нас е в еуфория и се надявам всичко да премине както трябва и да се видим в България“.

Полуфиналистът от Уимбълдън 2014 сподели впечатленията си и относно представянето на Джокера на финала на Олимпийските игри.

„Преди няколко часа си говорихме и си писахме. Знам какво е след мачове, особено на определени турнири. Наясно съм, че в такива моменти не искаш да говориш веднага, така че реших да изчакам малко. Ако трябва да бъда честен, случилото се може би беше хубаво за тениса, не само за Новак. След всички турнири, които е спечелил, това може би беше черешката на тортата, както му написах. Според мен този негов успех бе важен и за историята на тениса, тъй като толкова малко играчи са успявали да постигнат това. Стана ми приятно, защото толкова рядко можеш да постигнеш подобни успехи и това може би се случи в момента, в който го е искал най-много“.

„И двамата с Новак се вълнуваме за мача в София, защото наистина искахме да го направим и мисля, че дойде правилният момент за това. Наистина се надявам да направим нещо запомнящо се“.

Снимка: БГНЕС