За мен това е най-красивият турнир и най-красивият трофей. Това призна Карлос Алкарас, след като бе награден с титлата на Уимбълдън. 21-годишният испанец отвя Новак Джокович с 6-2, 6-2, 7-6 (4) в повторение на финала от миналата година, когато сърбинът бе далеч по-равностоен и стигна до пет сета, преди да преклони глава пред далеч по-младия от него Алкарас.

"За мен е мечта да спечеля този трофей. Бях на 11-12 г., когато в интервю казах, че мечтата ми е да спечеля Уимбълдън. Повтарям мечтата си. Невероятно чувство да играя на този корт, да вдигна този трофей – за мен това е най-красивият турнир и трофей. Да, водех с 40-0, но гледах прекалено напред – Джокович е невероятен боец, знаех, че той ще има шансове. Трябваше да бъда концентриран в настоящето. Беше трудно за мен, опитах се да бъда спокоен, когато стигнахме до тайбрека. Доволен съм, че в крайна сметка успях да намеря правилните решения", започна Алкарас и добави:

"Борейки се", отговори той на въпрос как се печелят Ролан Гарос и Уимбълдън в една година - нещо, което са правили само още петима в историята. "За мен е огромна чест е да бъда сред тези тенисисти. В компанията съм на Новак, толкова големи шампиони. Все още не се смятам за част от подобна кампания. Ще се опитам да продължа да преследвам своя път".

А относно финала на Евро 2024 между Испания и Англия, Карлитос сподели: "Ще бъда с моя екип, не знам къде ще го гледаме, но със сигурност ще го гледаме. Аз си свърших работата, да видим какво ще се случи на финала. Ще бъде много труден мач – да видим какво ще стане".

"Толкова съм нервен, забравих да кажа няколко неща за Новак. Трудни седмици за теб след Ролан Гарос – не знаех дали ще можеш да играеш в този турнир. Достигането до финал е великолепно постижение. Говорих с моя екип, че това е много трудно да го разбереш – две седмици след операцията, да играеш мачове на тази трудна настилка. Изпитвам огромен респект към теб и твоя екип. Разбира се, и моя екип и семейство. Без вас нямаше да съм тук", завърши испанският талант, който бе награден от Принцесата на Уелс Кейт Мидълтън с четвъртата си титла от Шлема.